Tuesday 16 July 2013

ASAM REBUS PATIN TEMPOYAK IKAN SUNGAI...

Asam Rebus Tempoyak Ikan Patin Sungai




S

Asam Rebus Tempoyak Ikan Patin
Bahan bahan
5 biji cili padi
1 inci kunyit hidup
2 sudu besar tempoyak
2 asam keping
Garam, gula
Daun kesum
Bunga kantan

Blend kunyit hidup dan cili padi hingga halus. Masak bahan kisar dengan air secukupnya serta tempoyak sehingga menggelegak.

Masukkan ikan, kemudian masukkan garam, gula dan daun kesum. Sesuaikan rasa dan boleh dihidangkan panas panas.

masak bahan kisar dengan air secukupnya

inilah ikan patin sungai dan lemak nya

setelah menggelegak, masukkan ikan

masukkan daun kesum dan bunga kantan

masukkan garam dan sedikit gula

tadaaa siap

No comments:

Post a Comment